پخش زنده
امروز: -
نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای زنان و خانواده: حجاب طبق نص صریح قرآن، اجباری نیست بلکه الزامی است اجتماعی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، کبری خزعلی امروز در گفتگوی ویژه اخبار قرآنی با موضوع عفاف و حجاب، ضمن تبریک دهه کرامت افزود: تقارن زیبای این ایام با جریان قیام گوهرشاد و روز عفاف و حجاب یادآور مسالهای مهم است که از مسجدی آغاز شد که با خلوص یک زن ساخته شده است بانویی بزرگوار که حتی در خاندانی اشرافی توانست روند زندگی خود و خانواده اش را در جهت خدمت به ادب، هنر و قرآن تغییر دهد.
وی در پاسخ به این سوال که حجاب امری شخصی است یا اجتماعی گفت: در زندگی همیشه مجموعهای از برنامهها و الزامات وجود دارد که شامل بایدها و نبایدهایی اثرگذار است همچون قوانین راهنمایی و رانندگی که میخواهد در جامعه سالم حرکت کنیم و هنگامی که این قوانین رعایت شود میتوان با مسالمت از فرصتها استفاده کرد ضمن اینکه مزاحمتی برای دیگران ایجاد نمیشود و حجاب مصداق این امر است.
خزعلی تاکید کرد: هر عاقلی موظف است این الزامات و بایدها و نبایدها را رعایت کند و حضور اجتماعی انسان میطلبد که ملزم به آن باشد همانطور که در بسیاری از دانشگاهها در خصوص پوشش دانشجویان پسر و دختر الزامات و باید و نبایدهایی وجود دارد.
نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای زنان و خانواده افزود: اتفاقا دستور اسلام درباره حجاب بسیار سادهتر از قوانینی است که در بسیاری از دانشگاههای کشورهای دیگر وجود دارد در قرآن پوشش سر تا زیر سینه و یک پوشش کلی و سراسری برای بدن سفارش شده است و اگر ما انسان را موجودی اجتماعی میدانیم طبق قرآن رعایت آن موجب حضور اجتماعی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حجاب خصوصی است یا اجتماعی گفت:: سه بعد حق الله، حق الناس و حق النفس در حجاب رعایت شده است و اگر نگاه من و شما به عنوان نگاه انسانی متفکر دارای تجربه است باید بدانیم که حفظ کرامت انسانی ما در پرتو علم و عملکردی است که باید ارائه شود نه نگاه جنسی و ابزاری.
خزعلی افزود:زنان مومن چه آنهایی که حجاب برتر و نمره بیست را انتخاب کرده اند و چه آنهایی که مانتوی پوشیده و باوقار دارند حتما دوست ندارند که به آنها نگاه ابزاری شود و این نگاه را اهانت به خود میدانند.
نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای زنان و خانواده تصریح کرد: زنان ما همواره در هالهای از کرامت و عفاف زیسته اند و این زیست را خود انتخاب کرده اند و با انتخاب جمهوری اسلامی ایران، حجاب و ارزشهای اسلامی را انتخاب کردند و طبق اصل چهار قانون اساسی ملزم به رعایت آن شده اند و اگر مغایر با آن رفتار شود قابل قبول نیست و تشخیص آن با شورای نگهبان است.
وی درباره تاثیر بی حجابی بر کانون گرم خانواده گفت::بی حجابی موجب تزلزل خانواده میشود و با ضربه زدن به کانون گرم خانواده مسایل و آسیبهایی به دنبال دارد و در واقع کسانی که حجاب را رعایت نمیکنند به هتک حرمت و شکستن قانون اقدام کرده اند و این جرم است که اگر فرد، مسئول و یا وکیلی به آن معترض است در حقیقت در کار فرد قانون شکن و بی حجاب شریک است.
نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای زنان و خانواده گفت:: همه ما حق داریم قانون شکن را محکوم کنیم و بحمدالله قوه قضاییه در این زمینه تحرک خوبی نشان داده و امید را در دل مردم ایجاد کرده است بنابراین آمر به معروف در حقیقت به قرآن عمل میکند و اگر با او برخورد معترضانه صورت گیرد همانطور که مکرر دیده میشود و موارد متعددی که به شهادت افراد منجر شده است متاسفانه به دلیل اجرا نشدن درست قانون است، زیرا آمر به معروف باید مصونیت و حق اجازه عمل داشته باشد و اگر شکایتی نیزدر این زمینه است در آن صورت هم باید به قانون مراجعه شود نه اعمال شخصی.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ما همه در یک کشتی هستیم و باید به داد هم برسیم، اما متاسفانه رفتارهای اجتماعی و حقوق اجتماعی به ما به درستی آموزش داده نشده و بر این باورم که در صورت آموزش صحیح حجاب در خانواده و در آموزش و پرورش و ... دختران و زنان ما حتی یک بار دچار تعرض در نگاه نامحرم نخواهند شد.
خزعلی یادآور شد: اگر زن در هاله وقار و عفاف باشد هیچ گاه اجازه نمیدهد کوچکترین تعرضی به او شود چقدر ما در خصوص مصوبات آموزش و پرورش در این باره مطالبه گر بوده ایم که اگر بی حجابی را به عنوان یک بیماری و لغزش بدانیم مثل یک طبیب با آن رفتار کرده و به درمان میاندیشیم و باید گفت: این فرصت در دانشگاهها و مدارس وجود ندارد.
وی افزود: مسئولان حکومتی باید زمینه سازی کنند، زیرا کار حکومت زمینه سازی برای رشد معرفت فکری، قوای عقلی همچنین احساسی و نیز زمینه سازی برای اجرای سبک زندگی در جامعه است بنابراین حجاب جبر نیست بلکه الزامی است طبق قوانین، این قوانین در سال ۷۶ یعنی دوره اصلاحات بازنگری شد در سال ۸۴ یعنی آخر اصلاحات سیاستها و راهبردها تعیین شد آیا از ۲۳۶ بند راهبردی آن مسئولان حتی ۶ بند را اجرا کرده اند ضمن اینکه باید گفت: در برنامه ششم که اصلا ورود پیدا نکرد و معلوم نیست در این سالها به کجا خواهد رفت؟
نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی در شورای زنان و خانواده گفت:: ما آنجا که باید شکایتی یا مسالهای را نزد مدیر مسئول یا مدیر دانشگاه ببریم تنها به جوان و یا کسی که رعایت نمیکند اعتراض میکنیم در صورتی که باید با افراد همزبانی و همدلی صورت گیرد و برایشان مسئله و در اینجا امر حجاب تبیین شود.
خزعلی در پایان با معرفی کتابهایی در زمینه حجاب و قوانین امر به معروف و نهی از منکر همچنین مصوباتی در خصوص تحکیم خانواده و مسایل مربوط به زنان گفت: معتقدم ۹۰ درصد ضعفها به دلیل ضعف در اجراست و باید مردم هم از دولت در اجرای آن و هم در نظارت بر سیاستها مطالبه گر باشند تا تاثیر این مطالبات در زندگی محسوس شود.